ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στα «σκαριά» το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων


από τη Zougla

Το ριζικά ανανεωμένο και αυστηρότερο από το προηγούμενο, πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται να «περάσει» από το υπουργικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, καθώς αποτελεί κυβερνητική απόφαση να μπει τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων κρατικών υπαλλήλων.

Κομβικό σημείο του νέου πειθαρχικού δικαίου αποτελεί η απομάκρυνση των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά και η δραστική συντόμευση περαίωσης των ΕΔΕ.

Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια θα έχουν κατά πλειοψηφία δικαστές, ενώ τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια θα λειτουργούν για πειθαρχικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου θα είναι δικαστής, τα δύο μέλη θα είναι είτε του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είτε εν ενεργεία δικαστές και δύο μέλη θα είναι διευθυντές από άλλα υπουργεία κατόπιν κλήρωσης με ετήσια θητεία.

Πειθαρχικό αδίκημα θα είναι και η μη ανάρτηση όλων των πράξεων στη «Διαύγεια» για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση και συνεπάγεται τη στέρηση του δικαιώματος προαγωγής, όπως έχει τονίσει ο κ. Ραγκούσης.

Ο κατάλογος των πειθαρχικών αδικημάτων, για τα οποία θα ελέγχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στα νέα πειθαρχικά συμβούλια, θα περιλαμβάνεται, για πρώτη φορά, αναλυτικά στο σχέδιο νόμου, που θα παρουσιάσει ο κ. Ραγκούσης στο υπουργικό Συμβούλιο. Τα 25 πειθαρχικά αδικήματα, που σίγουρα θα περιλαμβάνονται, όπως αναφέρουν πηγές από το κυβερνών κόμμα, θα είναι:

* Πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

* Κάθε παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στον υπάλληλο οι κείμενες διατάξεις, και οδηγίες.

* Η παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς νόμους.

* Η απόκτηση ανταλλάγματος προς όφελος του ίδιου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

* Η αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας.

* Η παράβαση της αρχής της αμεροληψίας.

* Η παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας.

* Η σοβαρή απείθεια.

* Η αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων.

* Η αδικαιολόγητη προτίμηση νεότερων υποθέσεων με παραμέληση παλαιότερων.

* Η άρνηση παροχής πληροφόρησης στους πολίτες και τις αρχές.

* Η μη έγκαιρη απάντηση σε αναφορές πολιτών.

* Η χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του ίδιου ή τρίτων.

* Η αδικαιολόγητη άρνηση προσέλευσης για ιατρική εξέταση.

* Η άμεση ή μέσω τρίτου προσώπου συμμετοχή σε δημοπρασία, την οποία διενεργεί επιτροπή, μέλος της οποίας είναι ο υπάλληλος ή η επιτροπή αυτή υπάγεται στην αρχή, στην οποία ο υπάλληλος υπηρετεί.

* Η άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση ανακριβών στοιχείων.

* Η άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας, χορήγησης στοιχείων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα και Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου.

* Η αδικαιολόγητα μη έγκαιρη σύνταξη ή η σύνταξη μεροληπτικής έκθεσης αξιολόγησης ή η σύνταξη έκθεσης με κρίσεις ή χαρακτηρισμούς που δεν εξειδικεύονται με αναφορά συγκεκριμένων στοιχείων.

* Η άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας.

* Η χρησιμοποίηση τρίτων προσώπων για την απόκτηση υπηρεσιακής εύνοιας ή την πρόκληση ή ματαίωση εντολής της υπηρεσίας.

* Η σύναψη στενών κοινωνικών σχέσεων με πρόσωπα, από την αντιμετώπιση των οποίων εξαρτώνται ουσιώδη συμφέροντα αυτών.

* Η φθορά λόγω ασυνήθιστης χρήσης, η εγκατάλειψη ή η παράνομη χρήση πράγματος, το οποίο ανήκει στην υπηρεσία.

* Η παράλειψη δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος.

* Η άσκηση εργασίας ή έργου με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας.

* Η απλή απείθεια.

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου προβλέπει αυστηρότερες ποινές, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και την απόλυση μαζί με την επιβολή υψηλών χρηματικών προστίμων, για όσους καταδικάζονται, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί και ο χρόνος παραγραφής από τα 5 έτη στα 7 και σε σημαντικές περιπτώσεις στα 10 έτη.
Περισσότερα »

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΛΑΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Νοέμβριο του '73 θύμιζε χθες Κυριακή 30 Μαϊου 2011 η πλατεία Συντάγματος. Ήταν η μαζικότητα των 100.000 (!) συμπολιτών μας (φανταστείτε ότι η αστυνομία κάνει λόγο για 30.000 κόσμου), η για πρώτη φορά ειρηνική διαδήλωση, η παρουσία όλων των ηλικιών ανεξάρτητα από πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική προέλευση, αλλά κυρίως η ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ όλων όσων βρέθηκαν εκεί.

Ένα χρόνο τώρα ο ελληνικός λαός είχε χάσει το χαμόγελό του, αναστενάζοντας κάτω από τη σύγχρονη "μπότα" του Μνημονίου. Τώρα, με θράσος, του σερβίρουν και δεύτερο φαρμάκι, βαφτίζοντάς το σωτήριο φάρμακο για την Ελλάδα, τον "ασθενή".

Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ποια ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα ήταν "ασθενής" και της πουλάγανε "φάρμακα" ... Και τι απέγιναν οι "γιατροί"!







Περισσότερα »

Πανελλαδική συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων στις 31/5

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 25 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανελλαδική συνεδρίαση,
Τρίτη 31/5/2011, ώρα 16:00,
στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

Συνάδελφοι,

Τα μέτρα που τις τελευταίες ημέρες ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση, είναι αδύνατο να μην μας προβληματίσουν και να μην μας προϊδεάσουν για την λαίλαπα που έρχεται. Είναι επίσης υποτιμητικό για εμάς τους συμβασιούχους, τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους να μην μας απασχολούν.

Ο ρόλος μας δεν ήταν, ούτε είναι να περιοριστούμε απλά και μόνο στον δικαστικό αγώνα, όταν είναι βέβαιο ότι όλα αυτά τα γεγονότα ( οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά) θα επηρεάσουν και αυτές τις δικαστικές εξελίξεις που μας αφορούν. Θα πρέπει να προβληματιστούμε σοβαρά, να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε για τις τύχες και τις ζωές μας, για το εργασιακό μας μέλλον.

Την Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 και ώρα 16:00, στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη πανελλαδική συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων, στην οποία καλούμε όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους συμβασιούχων πανελλαδικά, για να αναλύσουμε τα νέα δεδομένα και να αποφασίσουμε και πάλι εμείς για το μέλλον μας.


Για το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων,

• ΚΕΠΥΟ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΟΠΑΔ ( συμβασιούχοι stage)
• ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
• ΟΑΕΔ + ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( συμβασιούχοι stage)
• ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
• ΕΤΑ ΑΕ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
• ΥΠΠΟ ( συμβασιούχοι εργασίας , stage)
• ΟΑΕΕ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΙΚΑ ( συμβασιούχοι stage)
• ΟΓΑ ( συμβασιούχοι stage)
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
• ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ/ΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΕΣΥΕ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΤΣΑΥ ( συμβασιούχοι stage)
• ΕΛΤΑ ( συμβασιούχοι έργου)
• ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
• ΟΕΚ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
• ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΕΠ
• ΕΛΤΑ (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
• ΔΕΗ
• ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
• ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
• ΔΟΥ
• ΗΔΙΚΑ
• ΟΔΙΕ
• ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα »

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Στη διαδήλωση μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 3.900 άτομα. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 18.00 μέχρι 23.30 το βράδυ.

Παρόμοιες διαδηλώσεις όμως έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις.
Μάλλον το κίνημα που δημιουργήθηκε στην Ισπανία, το «15-Μ», συσπειρώνοντας τον κόσμο μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, να βγει στους δρόμους και ενώνοντας τις φωνές του να διαμαρτυρηθεί κατά των σκλήρων μέτρων λιτότητας, αποτέλεσε έμπνευση και για τους Έλληνες.

«Η λέξη ´Αγανακτισμένοι´ δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.

«Όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης,το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.» προσθέτει η ομάδα.

Στη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 2.435, 2997 άτομα μπορεί να παραστούν ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμα 135.795 άτομα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Για τη συμπρωτεύουσα έχει δημιουργηθεί ομάδα με τίτλο «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν περίπου 8.896 άτομα, 3.274 μπορεί να πάνε και 75.105 δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Ενώ για την Πάτρα στην ομάδα «Patras Greek Revolution» έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 2.629 διαδηλωτές.

από το http://www.madata.gr/epikairotita/social/107946.html
Περισσότερα »

25/5: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σήμερα Τετάρτη 25/5 και ώρα 13.00 Συγκέντρωση Σωματείου στο αμφιθέατρο του Δήμου (2ος όροφος), για συζήτηση-ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες νικηφόρες εξελίξεις στον αγώνα μας. Να είστε όλοι εκεί!
Περισσότερα »

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

21 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ




επιστρέφουν άμεσα στην έμμισθη εργασία τους
Με προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα δικαίωσε χθες Δευτέρα 23 Μαϊου 2011, το Πρωτοδικείο Αθηνών, 21 συναδέλφους συμβασιούχους του Δήμου Μαρκοπούλου, οι οποίοι προσφέρουν αδιαλείπτως εδώ και χρόνια, τις υπηρεσίες τους προς το Δήμο και τους δημότες, υπό το καθεστώς ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επιτρέποντάς τους έτσι ουσιαστικά να επιστρέψουν στην εργασία τους, παρά τη λήξη των συμβάσεών τους και την απομάκρυνσή τους από την υπηρεσία.
Η ιστορική αυτή απόφαση οφείλεται στις πρωτοβουλίες του νεοϊδρυθέντος Σωματείου Συμβασιούχων Δήμου Μαρκοπούλου, το οποίο κατάφερε μόλις σε ένα 6μηνο λειτουργίας, με την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη και του Δημοτικού Συμβούλου και υπευθύνου των Συμβασιούχων του Δήμου Χρήστου Δρίτσα, στα δίκαια αιτήματά του Σωματείου μας και την πρόσφατη απόφαση-σταθμό του Αρείου Πάγου, να οργανώσει, να βγάλει στο φως και να δώσει για πρώτη φορά προοπτικές σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο εργασιακό μέλλον, για τα δεκάδες μέλη του και τις οικογένειές τους, μέσα από μικρές και μεγάλες νίκες, όπως η χθεσινή.
Ο αγώνας θα είναι διαρκής και απαιτεί χρόνια αφοσίωσης και επαγρύπνησης, τόσο σε δικαστικό επίπεδο, με την εκδίκαση των ασφαλιστικών του Ιουνίου και αργότερα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όσο και σε πολιτικό, με την αντίσταση στη μαζική επίθεση του κεφαλαίου και των τραπεζών (εγχώριων & διεθνών), κατά των εργαζομένων, κατά του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης & παροχών, εργασίας και βασικών αγαθών όπως οι μαζικές μεταφορές (οδικά-εναέρια-θαλάσσια δίκτυα), τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρισμός, νερό, ακόμη και τη διαχείριση απορριμμάτων!



το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Περισσότερα »

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

19 Μαϊου Ημέρα ΕΘνικής Μνήμης: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Περισσότερα »

ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΙΛΑ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Περισσότερα »

Πορεία προς τη Βουλή των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.


Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι απεργοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νωρίτερα, περίπου στις 12:00, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και μέσω της Ομόνοιας και της Σταδίου κατευθύνθηκαν στη Βουλή.


Στη συνέχεια, αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο δύο κλούβες των ΜΑΤ τους έκοψαν την πορεία. Αρχικά, λοιπόν, σκέφτηκαν να κάνουν τον κύκλο μέσω της Πανεπιστημίου, της Ακαδημίας και της πλατείας Κολωνακίου, για να φτάσουν στο υπουργείο, όμως άλλαξαν γνώμη και κατευθύνθηκαν προς την Πανεπιστημίου, προφανώς για να επιστρέψουν στην πλατεία Καραϊσκάκη (13:40).

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, εκ των οποίων τα μισά είναι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΑ.ΜΕ.
Ένταση στο Κολωνάκι

Ένταση επικράτησε λίγο πριν από τις 14:00 στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, όταν η πορεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και να φτάσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, εμποδίστηκε όμως από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Στις 14:00 οι διαδηλωτές έφθασαν στην οδό Βαλαωρίτου και φώναξαν συνθήματα κατά του στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου, τον οποίο συνάντησαν σε κατάστημα της περιοχής, όπου απολάμβανε τον καφέ του με την παρέα του.



Οι διαδηλωτές 20 λεπτά μετά τις 14:00 επέστρεψαν στο Σύνταγμα, όπου οι μικροσυμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις συνεχίστηκαν, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάτι πολύ σοβαρό, παρά μόνο ότι κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Βουλής.Οι διαδηλωτές έφθασαν στο σημείο ανεβαίνοντας τη ράμπα που ξεκινά από την Αμαλίας και οι αστυνομικοί πρόλαβαν να τους σταματήσουν την τελευταία στιγμή.
Η κατάσταση στο σημείο εξομαλύνθηκε και οι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν γνωστά παιδικά τραγούδια, όπως το «Αχ, κουνελάκι».

Λίγη ώρα αργότερα όμως, ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης), ο κ. Παναγιώτης Βελέτζας τραυματίστηκε και τον μετέφεραν άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου αυτή την ώρα υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.
Για αρκετή ώρα παρέμειναν κλειστές οι οδοί Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 15:00, η συγκέντρωση των εργαζομένων ολοκληρώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό.

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ζητεί την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας από 30 σε 40 εβδομαδιαίως για το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών και βρεφικών σταθμών και στο υπόλοιπο προσωπικό του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. από 37,5 σε 40 ώρες.

Με την 24ωρη απεργία, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αντιδρά και στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των δήμων σε άλλους Ο.Τ.Α. ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου.
Παράλληλα, ζητεί να αποσυρθεί και η διάταξη που αφορά στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των Ο.Τ.Α. με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής - μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.
Περισσότερα »

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18/5


Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 18/5.


Περισσότερα »

3ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16-17/5 - ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΜΑΪΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


από το www.poeota.gr


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ – ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 16 και 17 ΜΑΪΟΥ 2011
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011


Συνάδελφοι,


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση και μετά τον ορισμό της ημερομηνίας ψήφισης του σχεδίου Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την προκήρυξη ΤΡΙΩΡΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις πρώτες ώρες της βάρδιας (7.00-10.00) και τις τελευταίες (1.00-4.00) των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, τη ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 16 και 17 ΜΑΪΟΥ 2011. Επιμένουμε στην απόσυρση της διάταξης που θέλει να μετατρέψει τους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς σε PARKING παιδιών, προωθώντας την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού Χαρακτήρα τους.


Την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011 προκηρύχθηκε 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για ΟΛΟ το προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιδρούμε στη γενικότερη προσπάθεια ανατροπής του ωραρίου στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.


Συνάδελφοι,
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορεί και θα έχει θετικό αποτέλεσμα δίνοντας λύση στα αιτήματα εφόσον αυτές  τις τελευταίες ημέρες και πριν την ψήφιση του Νόμου δυναμωθεί και μαζικοποιηθεί η αγωνιστική παρέμβασή μας, ώστε να κάμψουμε τη νέα αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης  για ακόμα μεγαλύτερη  αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.O.Ε. – O.Τ.Α.


O Πρόεδρος                                O Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος            Ιωάννης Τσούνης
Περισσότερα »

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Απόφαση Σωματείου για μη συμμετοχή στις στάσεις εργασίας των παιδικών σταθμών

Η ΠΟΕ ΟΤΑ, με επίσημη ανακοίνωσή της, έχει εξαγγείλει 3ωρες στάσεις εργασίας από την έναρξη του ωραρίου, για τους εργαζόμενους στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, για την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαϊου 2011.

Μετά από συνάντηση του προέδρου του Σωματείου Συμβασιούχων Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστου Χουχουλή με τους παραπάνω συναδέλφους, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή στις στάσεις εργασίας, παρά τα δίκαια αιτήματά τους, συμπαραστεκόμενοι τόσο στις ανάγκες των γονέων της πόλης μας, όσο και στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Δήμος μας.

Επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.


Με εκτίμηση,
ο Πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων
Δήμου Μαρκοπούλου,
Χρήστος Χουχουλής
Περισσότερα »

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ



Την Τετάρτη 11 Μαϊου και ώρα 9.00 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Μαρκοπούλου, θα διατεθούν λεωφορεία του Δήμου, για τη μεταφορά των συναδέλφων στην απεργιακή κινητοποίηση, στο Πεδίο του Άρεως.


Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι για την έγκαιρη προσέλευσή τους.
Περισσότερα »

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 9-10/5 και 24ωρη 11 ΜΑΪΟΥ





Το Σωματείο μας συμμετέχει στη 48ωρη απεργία των εργαζομένων δημοτικών παιδικών σταθμών τη Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαϊου


Την Τετάρτη 11 Μαϊου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην πανελαδική-πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση! 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ



Αθήνα, 5 Mαΐου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 487


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση για αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από τις 37,5 στις 40,00 ώρες, αλλά και την επιχειρούμενη βίαιη ανατροπή του ωραρίου των Παιδαγωγών στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. με αύξηση κατά 10,00 ώρες (από 30,00 σε 40,00) εβδομαδιαίως.


Στο πλαίσιο αυτό, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2011 θα γίνει 4ΩΡΗ Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 4.00 το απόγευμα, για όλο το προσωπικό των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών των Ο.Τ.Α. Στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ από τον ΠΑ.ΣΥ.Β.-Ν. στην Πλατεία Συντάγματος-Αθήνα όπου η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί  όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μαζική συμμετοχή.


Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 9 και ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2011, θα πραγματοποιηθεί 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. Για την ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2011, στις 11.00 το πρωί, αποφασίσθηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης.


Την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011 όλοι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. Στις 10.30 το πρωί οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το Πεδίον του Άρεως όπου έχει προγραμματισθεί για τις 11.00  το πρωί το Πανεργατικό συλλαλητήριο.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν στην προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου εργασίας των Παιδαγωγών στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς και προσκάλεσε τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. να συνταχθούν σε κοινό αγώνα αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την υποβάθμιση της ποιότητας παροχών στην προσχολική αγωγή, καθώς εκτιμάται ότι επόμενος «στόχος» θα είναι οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές. 


Κάλεσε επίσης την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κλιμακώσει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις, προκειμένου να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία πέραν της αύξησης του ωραρίου στοχεύει σε περαιτέρω μείωση μισθών μέσω του «νέου μισθολογίου», περικοπές στα Επικουρικά Ταμεία και κατάργηση κάθε εναπομείναντος δικαιώματος των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η  Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η

Περισσότερα »