ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Μαρκοπούλου από το Σωματείο Συμβασιούχων Δήμου Μαρκοπούλου, στις 10.00 το πρωί της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή συμβασιούχων αλλά και άλλων συναδέλφων που ήρθαν να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση, η οποία που είχε διπλό στόχο.




για πρώτη φορά


Σε τοπικό επίπεδο, την προβολή των δίκαιων αιτημάτων των συμβασιούχων του Δήμου, ενάντια στις απολύσεις και υπέρ της μονιμοποίησης τους. Για πρώτη φορά μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο του Σωματείου στους περαστικούς, κατοίκους και επισκέπτες του κέντρου της πόλης του Μαρκόπουλου, στα καφενεία, μαγαζιά και τράπεζες της κεντρικής πλατείας. Οι δημότες υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους εκπροσώπους του Σωματείου, ενημερώθηκαν για τα αιτήματά τους και πολλοί εκ των οποίων δήλωσαν συμπαραστάτες του αγώνα τους.


τα αιτήματα


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η 3ωρη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου, πραγματοποποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, θέλοντας να κάνει γνωστά τα εξής:


"Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, που αφαιρούν ένα-ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα  των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.


 Η επίθεση που δέχονται αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Τα εισοδήματά τους μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς.


Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα καταργούνται με τους αντιασφαλιστικούς Νόμους. Αγωνίζονται για ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α., αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εφαρμογή μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασίας.


Αντιτίθενται επίσης στην προσπάθεια που επιχειρεί η κυβέρνηση να εκχωρήσει τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες, κάτι που θα επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα απαξιώσει εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ".


από το δελτίο τύπου της 20/2/2011 της ΠΟΕ-ΟΤΑ


πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαυρίου κ. Συρίγος Μπάλσαμος


εκπρόσωπος Λαϊκής Συσπείρωσης


επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανθρώπινη Πόλη κ. Γιάννης Πολίτης


εκδηλώσεις συμπαράστασης


Εκτός των περίοικων και περαστικών, τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Μαρκοπούλου έσπευσαν να εκφράσουν και επίσημοι φορείς, παρατάξεις και οργανώσεις όπως: το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου με χαιρετισμό του προέδρου του κ. Συρίγου Μπάλσαμου, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη με χαιρετισμό από εκπρόσωπό του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης κ. Ανδρέα Συλλελόγλου, η δημοτική παράταξη Ανθρώπινη Πόλη με χαιρετισμό του επικεφαλής κ. Γιάννη Πολίτη. Θερμή δήλωση συμπαράστασης έκανε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας.




1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ Η ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΆΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.....ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή