ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ: ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΑγαπητοί Συμπολίτες !
Όπως γνωρίζετε, η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2011, την διοίκηση του Δήμου μας, κάτω απ’ τις  εξής συνθήκες:
1.)  Ύπαρξη συνολικού συσσωρευμένου χρέους απ’ τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, ύψους δεκαοχτώ (18) εκατομμυρίων Ευρώ.
2.) Μείωση της Κρατικής Χρηματοδότησης προς τον Δήμο Μαρκοπούλου για το 2011, κατά 20%, δηλαδή τα χρήματα που μας  χρωστούσε και έπρεπε να μας έχει δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών ως Επιχορήγηση, αντί να αυξηθούν σημαντικά με τον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, αφού ήδη μεταφέρθηκαν στους Δήμους περίπου ογδόντα (80) νέες αρμοδιότητες, μειώθηκαν δραστικά!
3.) Με το “ Aναγκαστικό Πρόγραμμα  Οικονομικής Εξυγίανσης”, που μας επιβλήθηκε πριν από δύο μήνες από το Υπουργείο Εσωτερικών, επειδή στις 31/12/2010 ήμασταν υπερχρεωμένοι, μας απαγορεύθηκε εφ’ εξής:
Α.) Η κατασκευή  οποιουδήποτε νέου έργου, που θα χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.
Β.) Η πρόσληψη έστω και ενός (1) νέου εργαζόμενου, π.χ. στην Καθαριότητα  και
Γ.) Μας απαγορεύθηκαν ουσιαστικά, όλες οι πληρωμές υπερωριών στο εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου μας, για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Όμως αυτοί οι εργαζόμενοι, πρέπει οπωσδήποτε να μπορούν να  εργάζονται υπερωριακά, για να μαζέψουν τα σκουπίδια στην πόλη μας ή να διορθώσουν τις βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, όταν ο πληθυσμός μας τριπλασιάζεται και φθάνει από 25.000 κατοίκους, σε 75.000 κατοίκους!
4.) Η ΕΥΔΑΠ, στην οποία ο Δήμος Μαρκοπούλου στις 31/12/2010, όφειλε και οφείλει, εννέα (9) εκατομμύρια Ευρώ, μας έχει κοινοποιήσει Κατασχετήριο, όπως επίσης, μας έχουν κοινοποιήσει σειρά δικαστικών αποφάσεων, διάφοροι προμηθευτές και πολίτες του Δήμου μας, με τις οποίες υποχρεούμαστε να πληρώσουμε, εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.
ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ – ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Παρ’ όλα αυτά, δουλεύοντας οργανωμένα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους και βέβαια, 12 με 14 ώρες κάθε ημέρα (πολλές φορές μέχρι και τα μεσάνυχτα), προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, το οργανωτικό και οικονομικό ναυάγιο που παραλάβαμε και να ανταποκριθούμε στις βασικές υποσχέσεις, που δώσαμε στους δημότες μας!
Έτσι λοιπόν:
1.) Υποσχεθήκαμε στους δημότες μας, μια έντονη Κοινωνική Πολιτική, αντίβαρο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Στο χρονικό διάστημα που πέρασε :
        Α.) Ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε ένα νέο ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με Κοινωνική Λειτουργό, επισκέπτριες Νοσηλεύτριες και στο άμεσο μέλλον, με εθελοντική παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών, από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου.

        Β.) Μειώσαμε τα Τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, δηλαδή τα χρήματα που πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι γονείς για τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται εκεί, από 20% έως και 40%!
Οι μειώσεις αφορούν στους γονείς, των οποίων τα εισοδήματά τους, είναι μέχρι 20.000 Ευρώ και μέχρι 12.000 Ευρώ ετησίως, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, πριν από λίγες ημέρες, επιτύχαμε την χρηματοδότηση απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση, πενήντα (50) θέσεων παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς.

        Γ.) Μειώσαμε το εισιτήριο εισόδου στην Δημοτική Πλαζ Αυλακίου κατά 50%, από έξι (6) Ευρώ, σε τρία (3) Ευρώ για όλους τους δημότες μας !
Ταυτόχρονα, για την Κάρτα Διαρκείας, οι δημότες μας πληρώνουν μόλις ογδόντα (80) Ευρώ, για να κάνουν χρήση της Πλαζ, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα ολόκληρο το καλοκαίρι!

        Δ.) Από την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011, όλοι οι ενήλικοι δημότες μας, (18 ετών και άνω) θα μπορούν να παραλαμβάνουν απολύτως δωρεάν, τις Κάρτες Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, που εξασφάλισε για λογαριασμό τους, από τον όμιλο “Ιατρικό Κέντρο”, ο Δήμος Μαρκοπούλου.
Χωρίς να πληρώσουν ποτέ, ούτε ένα (1) Ευρώ ως συνδρομή ή ασφάλιστρα,  οι δημότες μας θα έχουν για πάντα πρόσβαση, σε όλες τις υπηρεσίες του “ Ιατρικού Κέντρου” (Τσεκ Απ, Εξετάσεις, Πρώτες Βοήθειες, Μεταφορά με Ασθενοφόρο, ακόμα και σοβαρές Χειρουργικές Επεμβάσεις), με έκπτωση από 15% έως και 50%, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της ιατρικής αγοράς.
Όποιος θέλει, μπορεί να παραλάβει απ’ τα γραφεία του Δήμου μας, την σχετική Κάρτα Υγείας,  για να κάνει χρήση της.

Ε.) Επίσης, προχωρούμε άμεσα στην δημοπράτηση της κατασκευής του νέου Παιδικού Σταθμού, έργο που θα γίνει στην έξοδο του Μαρκοπούλου προς το Πόρτο Ράφτη και θα εξυπηρετήσει, άλλα πενήντα (50) μικρά παιδιά και τους γονείς τους.

ΣΤ.) Τέλος, απ’ τον Οκτώβριο, θα προχωρήσουμε και στην λειτουργία ενός ειδικού χώρου στον Δήμο Μαρκοπούλου, όπου οργανωμένα, θα γίνεται σε πρώτη φάση, συλλογή Ρουχισμού και Υποδημάτων, για να δοθούν σε συμπολίτες μας, που τα έχουν άμεση ανάγκη, εν’ όψει του χειμώνα.

2.) Υποσχεθήκαμε στους δημότες μας, πλήρη Οικονομικό Απολογισμό, έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Δήμου μας και απόλυτη Διαφάνεια στην λειτουργία του!

Οι δημότες μας πρέπει να γνωρίζουν, γιατί ο Δήμος Μαρκοπούλου χρεωκόπησε, ποιες είναι οι αιτίες της χρεωκοπίας, ποιοί ευθύνονται γι’ αυτήν και τι πρέπει να γίνει, ώστε να αλλάξει ριζικά η κατάσταση.
 
Ήδη με απόφασή μας, έχουν εγκατασταθεί Οικονομικοί Ελεγκτές στον Δήμο μας, με εμπειρία στον έλεγχο των Οικονομικών της Αυτοδιοίκησης.

Μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους, θα μας παραδώσουν το Πόρισμα τους, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί σε κάθε τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης, ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι δημότες μας και βέβαια, θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

       Ταυτόχρονα, όπως έχουμε υποχρέωση, όλες οι λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου και των θεσμοθετημένων Επιτροπών του Δήμου μας, είναι απολύτως ανοιχτές και δημόσιες, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Συμπολίτες μας, παρακολουθούν και ελέγχουν τα πάντα και με μια απλή αίτηση, έχουμε παραδώσει μέχρι σήμερα εμπρόθεσμα, σε όλους τους αιτούντες δημότες μας, περισσότερες από εξακόσιες (600) σελίδες στοιχείων και δεδομένων, για τα οποία είχαν έννομο συμφέρον.
Όλα γίνονται στο φως, με απόλυτη διαφάνεια και υπόκεινται σε εξαντλητικό δημόσιο έλεγχο, όπως άλλωστε πρέπει να γίνεται.
3.) Υποσχεθήκαμε στους δημότες μας, σωστή οικονομική διαχείριση, με είσπραξη όλων των ανείσπρακτων οφειλών, πριν απ’ όλα, απ’ τους οικονομικά ισχυρούς!

Α.) Έτσι πριν από λίγες ημέρες, κάναμε πράξη, αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν επί είκοσι (20) χρόνια και οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές!
   Μετά από άκαρπες συναντήσεις και συζητήσεις μαζί τους, όπως ήμασταν υποχρεωμένοι απέναντι στον Νόμο και στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, προχωρήσαμε σε κατάσχεση, προς όφελος του Δήμου Μαρκοπούλου, όλων των τραπεζικών λογαριασμών σε όλες τις Τράπεζες στην Ελλάδα, των δύο Λατομικών Επιχειρήσεων (Αφοί Κ.Σταύρου και Ανάπλαση Μαρκοπούλου), αλλά και των ατομικών λογαριασμών, των Διευθυνόντων Συμβούλων τους!

     Όπως γνωρίζετε, οι δύο λατομικές επιχειρήσεις οφείλουν το 5% του Λατομικού Τέλους, που έχουν ήδη εισπράξει από τους πελάτες τους, την χρονική περίοδο 2001 έως και 2006 και δεν το έχουν αποδώσει, όπως προβλέπει ο Νόμος στον Δήμο Μαρκοπούλου, παρά μόνο μερικώς.
     Το καθαρό οφειλόμενο ποσό (χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις) ανέρχεται σε δυόμιση (2,5) εκατομμύρια Ευρώ περίπου για κάθε μια, απ’ τις δύο Λατομικές Επιχειρήσεις, δηλαδή συνολικά, σε πέντε (5) εκατομμύρια Ευρώ!
     Ξεκαθαρίζουμε, ότι ως Δημοτική Αρχή ( σε αντίθεση  με ότι έκαναν και οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, για ψηφοθηρικούς τουλάχιστον λόγους), θα προβούμε σε κάθε αναγκαία δικαστική και εξωδικαστική ενέργεια, για την είσπραξη του ως άνω ποσού.  

Θεωρούμε ακόμα, ότι προτάσεις Συμβιβασμού, όπως αυτή που μας έγινε απ’ την επιχείρηση “Αφοί Κ. Σταύρου”, για “κλείσιμο” της σχετικής οφειλής, με καταβολή ποσού ενός (1) εκατομμυρίου Ευρώ, λογικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ούτε καν ως βάση για συζήτηση.
Επίσης, η Επιχείρηση ¨Ανάπλαση Μαρκοπούλου¨, μας δήλωσε ότι είναι κατάχρεη και αδυνατεί να πληρώσει οτιδήποτε, ισχυρισμό τον οποίο ελέγχουμε ήδη, ως προς την ορθότητά του.

Είναι σαφές, ότι ως Δημοτική Αρχή, δεν έχουμε καμία προσωπική αντιπαράθεση ή εμπάθεια με κανένα επιχειρηματία συμπολίτη μας.
    
 Αντίθετα, είμαστε υπέρ της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης των τοπικών (ιδιαίτερα) επιχειρήσεων, όπως η προαναφερθείσα, αλλά με δύο απαραίτητες προϋποθέσεις :

α) Ότι θα είναι συνεπείς στην  έγκαιρη εξόφληση, κάθε υπαρκτής οφειλής τους προς τον Δήμο Μαρκοπούλου και
β) ότι θα προχωρήσουν στην Ανάπλαση (και όχι στην Λατόμευση) του βουνού της  Μερέντας, ώστε έτσι να λυθεί και το πρόβλημα της εναπόθεσης των μπαζών,  αλλά και να εξασφαλιστεί η ύπαρξη δουλειάς για τους εργαζομένους στα Χωματουργικά και τους οδηγούς φορτηγών, για τα επόμενα δέκα (10) έως δώδεκα (12) χρόνια!

   Β.) Επίσης, ξεκινήσαμε (με ιδιαίτερο πολιτικό κόστος) και την είσπραξη των παλαιών οφειλών της Ύδρευσης, της περιόδου 2007-2010, ύψους δύο (2) και πλέον εκατομμυρίων Ευρώ, για τις οποίες είχαν εκδικαστεί, οι ενστάσεις των δημοτών μας.       
Γι’ αυτό και πολλοί από αυτούς διαμαρτύρονται, γιατί καλούνται τώρα,  να πληρώσουν και τους παλαιότερους λογαριασμούς τους.

     Άρα λοιπόν, εμείς γινόμαστε συνειδητά “αντιδημοφιλείς”, γιατί εισπράττουμε τα χρήματα της Ύδρευσης, που δεν εισέπραξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δεν “χαρίζουμε” οφειλόμενα χρήματα, όπως για μια ακόμη φορά ψευδώς και απολύτως λανθασμένα, έγραψε σε ανακοίνωση της, η “Δύναμη Ελπίδας” !

 Γ.)   Τέλος, προκειμένου  να απαλλαγούμε απ’ το χρέος των εννέα (9) εκατομμυρίων Ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ, για να παράσχουμε καλύτερες υπηρεσίες ύδρευσης προς τους δημότες μας και για να βγούμε απ’ το τραγικό καθεστώς της “Αναγκαστικής Οικονομικής Εξυγίανσης”, είμαστε σε διαδικασία έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΥΔΑΠ, για την μακροχρόνια (20ετή) παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του Δικτύου Ύδρευσης, με αντάλλαγμα την διαγραφή του χρέους μας και την ύπαρξη συγκεκριμένων αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς τον Δήμο Μαρκοπούλου.

4.) Υποσχεθήκαμε στους δημότες μας, μια καλύτερη Καθημερινότητα, με έμφαση στην Καθαριότητα και στον Φωτισμό.
Την 1η Ιανουαρίου 2011, βρήκαμε μόλις δύο (2) Απορριμματοφόρα σε λειτουργία. Ήδη επιδιορθώσαμε όλα τα υπόλοιπα και σήμερα, λειτουργούν πλήρως και καθημερινά και τα επτά (7) Απορριμματοφόρα.
Εάν το Υπουργείο Εσωτερικών μας επέτρεπε (όπως γινόταν πριν) τις υπερωριακές πληρωμές των εργαζομένων στην Καθαριότητα για τα Σαββατοκύριακα και ειδικά τώρα το Καλοκαίρι, που ο Δήμος μας αυξάνεται από 25.000 κατοίκους σε 75.000 κατοίκους, η ήδη αισθητή βελτίωση στον τομέα της Καθαριότητας, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη!

Παρ’ όλα αυτά, με αναδιοργάνωση, έλεγχο του προσωπικού και την φιλότιμη υπερπροσπάθεια όλων τον εργαζομένων, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Όμως, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, μεγάλο και αρνητικό ρόλο, παίζει στην εμφάνιση της πόλης μας και η απαράδεκτη δυστυχώς συμπεριφορά, αρκετών εκατοντάδων δημοτών μας, αλλά και πολλών παραθεριστών, που τα τελευταία Σαββατοκύριακα πετάνε τόνους σκουπίδια, όπου να ‘ναι και όπως να ‘ ναι!
Στρώματα, καρέκλες, ψυγεία, κλαδέματα, σιδεριές, μέχρι και ψόφια ζώα, πετάγονται με απόλυτα αντικοινωνικό τρόπο, όπου βολεύει τον κάθε ασυνείδητο συμπολίτη μας.
Ταυτόχρονα, εκατοντάδες συνδημότες μας, παρά τα δεκάδες πρόστιμα που έχουμε επιβάλει, εξακολουθούν να ρυπαίνουν την πόλη μας, διοχετεύοντας τα λύματά τους στους δρόμους μας, για να γλυτώσουν τα χρήματα πληρωμής του Βυτιοφόρου!
Αγαπητοί Συμπολίτες!
Η έκταση του Δήμου Μαρκοπούλου είναι 85.000 στρέμματα και με αραιή δόμηση, σε σημαντικό μέρος της.
Να θυμίσουμε συγκριτικά, ότι η αντίστοιχη έκταση ενός Δήμου, πληθυσμού 25.000 κατοίκων στην Αθήνα, δεν ξεπερνάει ούτε το 1/5  του Δήμου Μαρκοπούλου!
Αυτό σημαίνει, ότι πέρα από τα επιπλέον (δύο με τρία) Απορριμματοφόρα που χρειαζόμαστε ιδιαίτερα το καλοκαίρι, για να μαζέψουμε από παντού, όλα τα απορρίμματα του Δήμου μας και τα οποία δεν έχουμε, ούτε μπορούμε άμεσα να τα αποκτήσουμε, οι μόνες λύσεις, είναι οι εξής:
Α.) Ο Δήμος Μαρκοπούλου να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αποκομιδής των απορριμμάτων, με νέο, αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της.
Β.) Αυτό όμως δεν θα είναι αρκετό. Χρειάζεται λοιπόν, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, οι δημότες και οι κάτοικοι της περιοχής μας, να βγάζουν τα σκουπίδια τους, στους  προκαθορισμένους χώρους, μόνο την Κυριακή το απόγευμα και μάλιστα μετά τις 7 μ.μ.!
Να θυμίσουμε εδώ, ότι έχουμε αναπτύξει επιπλέον αυτών που παραλάβαμε, δεκάδες νέους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης και σχεδόν είκοσι (20) μεγάλες Σκάφες, για τα ογκώδη αντικείμενα!
Επίσης με ένα τηλεφώνημα, στο 2299-0-20117 και με μικρό οικονομικό αντίτιμο, η Υπηρεσία Καθαριότητας, παραλαμβάνει με ραντεβού στο σπίτι κάθε δημότη, όλα τα μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα.
Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία έχει ήδη σαφή εντολή, για διαρκή επίβλεψη και κυρίως για επιβολή υψηλών προστίμων, σε όσους ασυνείδητους, ρυπαίνουν ασύδοτα το Περιβάλλον της πόλης μας!
   Γ.)  Στον τομέα του Φωτισμού, βρήκαμε μια διαλυμένη, σχεδόν άδεια και λεηλατημένη Αποθήκη Ηλεκτρολογικού Υλικού.
Την αναδιοργανώσαμε, πολλές φορές πληρώσαμε απ’ την τσέπη μας ως Δημοτική Αρχή, για να αγοράσουμε λάμπες και προσπαθούμε να φωτίσουμε μια μισοσκότεινη πόλη, έχοντας αλλάξει ή επιδιορθώσει μέχρι σήμερα, πάνω από δύο χιλιάδες (2.000) λάμπες και αρκετές δεκάδες φωτιστικά σώματα!
5.) Υποσχεθήκαμε να ενισχύσουμε τα Αθλητικά και Πολιτιστικά Σωματεία της πόλης μας.
 Α.)  Ήδη στα Αθλητικά Σωματεία και στους αθλητικούς χώρους της πόλης μας, έγινε αναλυτική χαρτογράφησή τους, δημιουργήθηκαν πλήρεις φάκελοι, που εμπεριέχουν το σύνολο των νομιμοποιητικών εγγράφων και όλων των στοιχείων των αθλουμένων συμπολιτών μας, των προπονητών, των αναλυτικών αθλητικών δραστηριοτήτων τους, τις διακρίσεις τους κ.λ.π.
Έτσι για πρώτη φορά, η Χρηματοδότησή τους, έγινε στην βάση πολλαπλών, αλλά συγκεκριμένων, δημόσιων και διαφανών κριτηρίων, ελέγξιμων από κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Ταυτόχρονα, απ’ τον Σεπτέμβρη, κάνουμε προσπάθεια ένταξης του Δήμου μας, σε προγράμματα Αθλητισμού, για όλες τις ηλικίες των δημοτών μας!
Β.) Επίσης, οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας θα ενταθούν και θα συνδυαστούν, όπως ήδη έγινε πολύ επιτυχημένα, με την Φιλαρμονική και το Θέατρο Σκιών, τις Κυριακές, 12 και 26 Ιουνίου, απ’ τις 7 μ.μ. έως τις 12 μ.μ., με την Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας της πόλης μας, που φυτεύθηκε, ομόρφυνε και θα πρέπει να αποδίδεται ελεύθερη σε χρήση, στους πεζούς και τους ποδηλάτες, χωρίς αυτοκίνητα, τουλάχιστον κάθε δεύτερο Κυριακάτικο απόγευμα, απ’ τον Μάϊο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
6.) Υποσχεθήκαμε στους συνδημότες μας του Πόρτο Ράφτη, ουσιαστική και καθημερινή λειτουργία, του Αντιδημαρχείου στο Πόρτο  Ράφτη.
Ήδη, απ’ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Μαρία Κιμπιζή, βρίσκεται εγκαταστημένη  καθημερινά στο Πόρτο Ράφτη, όπου έχει δεχθεί και έχει συζητήσει με εκατοντάδες συμπολίτες μας, διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα, όπου είναι δυνατόν, να δώσει λύσεις.
Επίσης, εκεί λειτουργεί πρωτόκολλο, για την εντός τριημέρου, λήψη της αίτησης και διεκπεραίωση συγκεκριμένων πιστοποιητικών, ενώ απ’ την Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011, οι λογαριασμοί του νερού εξοφλούνται εκεί και κανένας δημότης ή κάτοικος του Πόρτο Ράφτη, δεν χρειάζεται πλέον να έρχεται γι’ αυτόν τον λόγο, στον Δήμο Μαρκοπούλου!
7.) Συνειδητά, αφήσαμε για το τέλος, τα τρία (3) σημαντικότερα ζητήματα, για το Μέλλον της πόλης μας: Την Αποχέτευση, τα Σχολεία και τα Σχέδια  Πόλης!
Α.) Για την Αποχέτευση, το μεγαλύτερο έργο Υποδομής, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής στην πόλης μας, γίνεται μια οργανωμένη (και καθόλου εύκολη) προσπάθεια επιστημονικής και πολιτικής υποστήριξής του, αλλά και προώθησης των αναγκαίων μελετών, ώστε να ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. (Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) με συνολική χρηματοδότηση, που θα ξεπερνά τα είκοσι επτά (27) εκατομμύρια Ευρώ!
Το 70% αυτών των χρημάτων, θα δοθεί για την κατασκευή της Αποχέτευσης της παράκτιας ζώνης του Πόρτο – Ράφτη, ώστε να σωθεί η θάλασσά μας!
Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και αγωνιζόμαστε, ώστε στο μέλλον, να μπορούμε να μεταφέρουμε πολύ ευχάριστα νέα, στους συμπολίτες μας!
Β.) Για τα Σχολεία και τις τεράστιες αναλυτικές ανάγκες τους, έχουμε ενημερώσει λεπτομερώς, τόσο δια ζώσης, όσο και εγγράφως,  την Υφυπουργό Παιδείας , κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Επίσης, προωθούμε τον μακροχρόνιο στόχο, για παραχώρηση πενήντα (50) στρεμμάτων απ’ τον χώρο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στον Δήμο Μαρκοπούλου, για την δημιουργία ενός Συγκροτήματος Σχολικών Μονάδων, που θα λύσει το πρόβλημα της Σχολικής Στέγης στον Δήμο μας, για τα επόμενα δέκα πέντε (15) τουλάχιστον χρόνια!
Γ.) Τέλος, το υπό Αναθεώρηση και προτεινόμενο απ’ το Δημοτικό μας Συμβούλιο, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, βρίσκεται ήδη στον Οργανισμό Αθήνας και στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου και πιέζουμε την πολιτική ηγεσία, διεκδικώντας την άμεση προώθησή του και την θεσμοθέτησή του! Οι διαδικασίες όμως του Οργανισμού Αθήνας, είναι αργόσυρτες και ελπίζουμε να μην καθυστερήσουν, τις αναγκαίες ρυθμίσεις. Γι’ αυτόν τον σκοπό, μαζί με τον Μελετητή μας, κο Γ. Προβελέγγιο, κάνουμε κάθε αναγκαία επιστημονική και πολιτική παρέμβαση.
Αγαπητοί Συμπολίτες!
Πιστεύουμε, ότι ο σύντομος αυτός απολογισμός εξαμήνου, ενός μεγάλου μέρους της δραστηριότητας της νέας Δημοτικής Αρχής, παρουσιάζει ανάγλυφα, το μέγεθος της δυσκολίας και την πολλαπλότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και την προσπάθεια που όλοι μας καταβάλουμε, για την επίλυσή τους.
Μαζί και δίπλα στους δημότες μας, με σκληρή δουλειά, με αγωνιστικότητα, πάθος για την επίτευξη των στόχων μας και με αισιοδοξία, κόντρα στις τεράστιες αντιξοότητες, θα τα καταφέρουμε και όλοι μας μπορούμε να πάμε και θα πάμε, τον Δήμο Μαρκοπούλου μπροστά!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου