ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Δευτέρα 9/4: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Αθήνα, 6 Απριλίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 543

Προς:
Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με διαδοχικές τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάτττυζη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» που αφορούν στο Νομικό καθεστώς λειτουργίας των ΦΟ.Δ.Σ.Α. γίνεται ολοφάνερη η πρόθεση της συγκυβέρνησης να μετατραπούν και να λειτουργούν οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. ως Ανώνυμες Εταιρείες. Γεγονός που προαναγγέλλει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.
Οι «αμαρτωλές τροπολογίες» αποδεικνύεται πως εξυπηρετούν την προώθηση των μεγάλων επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων που λυμαίνονται την διαχείριση των απορριμμάτων αποβλέποντας σε «τρελά κέρδη» και μάλιστα σε μία περίοδο πρωτοφανής οικονομικής κρίσης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίαση της, την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, και εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου αποφάσισε:
1.   Την αποχή των εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Απριλίου 201 2.
2.   Την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τους εργαζόμενους στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας της ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡ1ΛΙΙΟΥ 2012.
3.   Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας τις τρεις (3) τελευταίες ώρες του ωραρίου της κάθε βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας την ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012.

Συνάδελφοι,
Είναι ολοφάνερο ο στόχος της ιδιωτικοποίησης συνολικά της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και μόνο η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν μπορεί να φέρει την ανατροπή.
Είναι σαφές πως ο αγώνας δεν τελειώνει με την ψήφιση τροπολογιών της τελευταίας στιγμής. Η ανατροπή των «αμαρτωλών τροπολογιών» θα έρθει στην πράξη με τη μαζική αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο. Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                             Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου