ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Μπλόκο» με σκουπίδια στη συνάντηση ΚΕΔΕ - τρόικας

Τα σκουπίδια και η... επέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ματαίωσαν τη συνάντηση ΚΕΔΕ-τρόικας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα. Ομάδαεργαζομένων έφραξε με σκουπίδια την είσοδο του κτηρίου, στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΚΕΔΕ. Αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει το κλιμάκιο της τρόικας που επρόκειτο να συναντηθεί με τις παρατάξεις του δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (στη συνάντηση δεν παρέστησαν τελικά οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και της ΔΗΜΑΡ).Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία της ΚΕΔΕ εργαζόμενοι αρχικά αποδοκίμασαν έντονα τους εκπροσώπους της τρόικας, και στη συνέχεια τους...κυνήγισαν πετώντας τους καφέδες και νερό. Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματούχος της τρόικας κρύφτηκε σε γωνιακό βιβλιοπωλείο του Πατάκη!
Αναφερόμενος στο επεισόδιο με την υπάλληλο της τρόικας που κρύφτηκε στο βιβλιοπωλείο, το μέλος του γενικού συμβούλιου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος είπε στην aftodioikisi.gr: «Δεν αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε γυναίκα στο κλιμάκιο της τρόικας. Από μόνη της κρύφτηκε στο βιβλιοπωλείο. Παρά το ότι πήγαμε και της ζητήσαμε να βγει έξω και να μη φοβάται, και πως θα τη συνοδεύσουμε με ασφάλεια όπου αυτή θέλει, προτίμησε να παραμείνει μέσα, ώσπου ήρθε η Αστυνομία και την πήρε».
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης όσο και ο επικεφαλής της μειζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ) στο δ.σ. Της ΚΕΔΕ, δήμαρχος ΛαρισαίωνΚώστας Τζανακούλης κατέβηκαν στην είσοδο του κτηρίου, ζητώντας από τους εργαζομένους να αποχωρήσουν, κάτι όμως που δεν έγινε.
«Η ηγεσία της ΚΕΔΕ επιλέγει να συναντηθεί
με τους "εκτελεστές" της Αυτοδιοίκησης»
Αυτό ανέφερε, πριν από τη συνάντηση (που δεν έγινε) τρόικας - ΚΕΔΕ, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Οι ορέξεις της τρόικα για επιπλέον μέτρα στον κλάδο των ΟΤΑ βρίσκει πρόθυμους συνομιλητές τα μέλη της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, τα οποία ταγμένα στα κομματικά τους κελεύσματα είναι έτοιμα να "διαπραγματευτούν" όπως ακριβώς έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων που υπηρετούν. Τα ψέματα πάντα έχουν κοντά ποδάρια. Οι μάσκες δεν άργησαν να πέσουν από τα πρόσωπα της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο επικοινωνιακά "αγωνίστηκαν" το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις κινητοποιήσεις που οι ίδιοι εξήγγειλαν», σημείωνε και προειδοποιούσε:
«Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όμως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να διαλυθεί ούτε η ζωή τους, ούτε ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των δήμων. Θα αγωνιστεί όλος ο κλάδος ενωμένος μαζί με τους πολίτες με ένα και μοναδικό σκοπό, την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και για μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση κοινωνικά δομημένη στην υπηρεσία του Δημότη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου