ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

48ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη και την Πέμπτη

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη 13 και μεθαύριο Πέμπτη 14/2 οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις περιφέρειες. Οπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές (όπως τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κ.Δ.Α.Π.).

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους περίπου 5.000 εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών, που διεκδικούν δεδουλευμένα και την διάσωση των θέσεων εργασίας στα προγράμματα.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές διεκδικούν:

Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες μετά από δέκα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς είναι αναγκαίες για την κοινωνία.

Άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι και οδηγούνται μαθηματικά, όπως και οι υπόλοιπο πολίτες, στην οικονομική εξαθλίωση.

Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες.

Από το: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63781777

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ: www.poeota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου