ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ


Με επιτυχία στέφθηκε ο πολυετής αγώνας συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνταν στο Δήμο Μαρκοπούλου με αλλεπάλληλες συμβάσεις από το 1996(!) μέχρι και σήμερα.
   Πιο ειδικά το Εφετείο Αθηνών με την 1734/2014 εμπεριστατωμένη απόφαση του δικαίωσε 15 εργαζόμενους  του Δήμου, οι οποίοι απασχολούνταν επί σειρά ετών σε νευραλγικές υπηρεσίες(καθαριότητα, ύδρευση κ.λπ. ) κρίνοντας ότι η εργασιακή τους σχέση φέρει τον χαρακτήρα εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και <<υποχρεώνει τον εναγόμενο Ο.Τ.Α να αποδέχεται εφ’ εξής τις υπηρεσίες τους… καταβάλλοντας σε καθένα από αυτούς τις  αντίστοιχες νόμιμες μηνιαίες αποδοχές τους. >>
   Η απόφαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία, λόγω του ότι είναι η πρώτη θετική εφετειακή απόφαση για το Δήμο μας και από τις ελάχιστες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και αυτό επιτεύχθη μετά από συστηματική εργασία και επιμονή του Σωματείου μας, το οποίο από την πρώτη στιγμή και εις πείσμα των καιρών πίστεψε στην θετική έκβαση της υπόθεσης.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την άψογη νομική εκπροσώπηση οφείλεται στους δικηγόρους μας κ. Κοσσυβάκη Γρηγόριο και κ. Βούκουτου Ελένη, καθώς και στον εκπρόσωπο της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Κολιαβασίλη Νίκο, οι οποίοι με ευαισθησία μας στάθηκαν παντοιοτρόπως.
   Ευχόμαστε από καρδιάς στους συναδέλφους καλή συνέχεια σε ένα πιο ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και κάθε δυνατή επαγγελματική ανέλιξη και εξέλιξη.
                                       
Για το Σωματείο Συμβασιούχων
Ο πρόεδρος
Χουχουλής Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου