ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Οι νέες μεγάλες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, απειλούν με άμεσο κλείσιμο τους Δήμους, τις κοινωνικές μας υπηρεσίες και τις λειτουργίες που εξυπηρετούν καθημερινά τους δημότες μας .
Αν επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο, τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες, θα πολλαπλασιαστούν και η ζωή στις πόλεις μας, θα γίνει αφόρητη.  
Στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς της Αττικής περίπου τα μισά παιδιά που έκανα αίτηση, κινδυνεύουν να μείνουν έξω, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης του προγράμματος! Το αληθινό κόστος όμως θα το πληρώσουν αυτές οι 30.000 οικογένειες, που θα αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλες, πανάκριβες λύσεις για τη φύλαξη του παιδιού τους.
§  Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα Σχολεία και δεν έχει λυθεί συνολικά, το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Η αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως να δοθεί ούτε ένα Ευρώ για το σκοπό αυτό και όλοι οι διαγωνισμοί μέχρι σήμερα είναι άγονοι.
§  Προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, όπως το « Βοήθεια στο Σπίτι», οι δράσεις κοινωνικής μέριμνας για παιδιά και οικογένειες, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, η Τράπεζα Χρόνου, η ενίσχυση άπορων οικογενειών με τρόφιμα, ρουχισμό ή και χρήματα θα σταματήσουν αναγκαστικά και οι πολίτες θα βρεθούν αβοήθητοι, μπροστά στις εφιαλτικές συνέπειες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
§  Επίσης την εγκατάλειψη και το μαρασμό, θα αντιμετωπίσουν η συντήρηση των δρόμων και κοινωφελών υποδομών, η θέρμανση και η συντήρηση των σχολείων, το πράσινο που με κόπους έχουμε κατορθώσει να φυτέψουμε σε πάρκα και πλατείες, λειτουργίες και δράσεις, όπως τα ΚΕΠ και οι τοπικές πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, που επιχορηγούνται από τους Δήμους!
Οι Δήμοι έχουμε ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, έχουμε συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή Δημόσιο Φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων. Από το 2009 μέχρι σήμερα, η μείωση στην επιχορήγηση των Δήμων, ξεπερνά το 50%!
Κι όμως, η Κυβέρνηση αυθαίρετα, χωρίς καμιά μελέτη για το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των Δήμων και παραβιάζοντας τις συνεχείς δεσμεύσεις Υπουργών, προχώρησε πρόσφατα αιφνιδιαστικά, σε νέα μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης κατά 30%!
Οδηγούν έτσι τους Δήμους, σε πλήρη αδυναμία πληρωμών και νομοτελειακά στο κλείσιμό τους!
Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που μας επέλεξαν, να αντιδράσουμε, υπερασπιζόμενοι τα δικά τους δίκαια συμφέροντα.
Για τους λόγους αυτούς, οι Δήμαρχοι της Αττικής, αποφασίσαμε το διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων, την Τετάρτη, 29 Αυγούστου και την Πέμπτη, 30 Αυγούστου! Την Τετάρτη, 29 Αυγούστου, πραγματοποιούμε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη, 30 Αυγούστου, θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση των Δημάρχων όλης της χώρας, για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.
Ζητάμε την κατανόησή σας, για τα προβλήματα που γνωρίζουμε ότι θα προκαλέσουν αυτές οι διήμερες κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή σας. Είναι όμως, η ελάχιστη θυσία που απαιτείται για να εμποδίσουμε την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών για τους Δημότες!
Συμπολίτες, πρέπει να εμποδίσουμε την απαξίωση των Δήμων και των υπηρεσιών, που προσφέρουν στους κατοίκους.
Υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό κράτος και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου