ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Το Σωματείο Συμβασιούχων Δήμου Μαρκοπούλου, όπως και όλοι οι συνάδελφοι στο Δήμο, συμπαραστάθηκαν μαζικά στην προαναγγελθείσα συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής Μαρκοπούλου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε χθες το πρωί στην Κλαυθμώνος, με πρωτοβουλία των Δημάρχων της Αττικής (ΠΕΔΑ) και συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Με κεντρικό σύνθημα: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ & ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, εκατοντάδες εργαζόμενοι και αιρετοί Δήμων της Αττικής, βρέθηκαν ΜΑΖΙ στην κοινή αγωνιστική δράση, ενάντια στον οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων, το οποίο θα σημάνει όχι μόνο το τέλος των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών και της ίδιας της λειτουργίας των Δήμων, αλλά επίσης, νέες στρατιές ανέργων χιλιάδων συναδέλφων.


Με περίσσευμα ψυχής και αφοσίωσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, αποτελούν τον τελευταίο κρίκο σύνδεσης του κοινωνικού ιστού, αφού, βρισκόμενοι καθημερινά σε άμεση επαφή με τους ίδιους τους πολίτες, προσπαθούν χωρίς καμιά υποστήριξη από την κεντρική εξουσία, να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Η συνεχιζόμενη επίθεση που συντελείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί ουσιαστική κατάργηση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους, εξόντωση  των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων της ίδιας της κοινωνίας μας.

"Δείγμα γραφής" των προθέσεών της, έδειξε χθες η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την αστυνομική κράτηση συναδέλφων οδηγών απορριμματοφόρων, που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, γεγονός που άλλαξε και το πρόγραμμα της κινητοποίησης. 

Με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Σωματείων, οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν τελικά πορεία συμπαράστασης, από την πλατεία Κλαυθμώνος, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων, κάτι που επετεύχθη λίγη ώρα αργότερα, "χωρίς να ανοίξει μύτη", παρά την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ωστόσο, σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΕΔΑ καταγγέλλει ότι: "με επέμβαση της Αστυνομίας στα αμαξοστάσια Δήμων συνελήφθησαν 3 οδηγοί".

Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τρέχουν, με το συνέδριο της ΚΕΔΑ να είναι σε εξέλιξη και όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση, γιατί οι ώρες και οι μέρες που περνάμε είναι κρίσιμες, όχι μόνο για το θεσμό, αλλά και την επιβίωση όλων μας.

Όλοι στον Αγώνα!
Άμεση απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων στους Δήμους!
Μόνιμη δουλειά για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου