ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ 20 ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΜΗΝΩΝ!

Σκηνές αλλοφροσύνης σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε καλλιέργεια φράουλας 400 στεμμάτων στη Μανωλάδα Ηλείας όταν ένας από τους τρεις επιστάτες που βρίσκονταν εκεί πυροβόλησε με καραμπίνα μετανάστες εργάτες.

Προηγουμένως οι εργάτες είχαν συγκεντρωθεί απαιτώντας να τους καταβληθούν τα μεροκάματα που ο εργοδότης τους οφείλει εδώ και τρεις μήνες. Επικράτησε πανικός.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 30 τραυματίες εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, οκτώ σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά τραύματα.

Ορισμένοι εκ των τραυματιών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο νοσοκομείο του Πύργου, ενώ ένας αριθμός τραυματιών στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Κατά την αστυνομία έχει συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας φράουλας, ο οποίος είναι γνωστός στην περιοχή για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση των εργατών του εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για έμπορο της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές αλλά και τα ΜΜΕ με τις παράνομες ενέργειές του.

Ωστόσο αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας κατόπιν ισχυρισμών του ότι πάσχει από καρδιακή νόσο.

Αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν εργάτες μπροστά από το Κέντρο Υγείας με το αίτημα της καταβολής των αμοιβών τους αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για τον τραυματισμό των συναδέλφων τους. Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο όπως αναφέρουν στο zougla.gr κάτοικοι της περιοχής καθώς και οι τοπικοί καλλιεργητές. Υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για γενικότερο ξεσηκωμό των εργατών γης που στην απόλυτη πλειοψηφία τους είναι μετανάστες κυρίως από το Μπαγκλαντές οι οποίοι εδώ και χρόνια ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και έχουν υποστεί κατά καιρούς την βάρβαρη συμπεριφορά των μεγαλοκαλλιεργητών.

http://www.zougla.gr/greece/article/makelio-sti-manolada-ilias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου