ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Από Δευτέρα κινητοποιήσεις

Κάλεσμα σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00 ενάντια στις απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων και τις ιδιωτικοποιήσεις απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Στην ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά στο πολυνομοσχέδιο που προετοιμάζεται προς κατάθεση στη Βουλή και προαναγγέλλονται δυναμικές κινητοποιήσεις. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση – Τρόικα – Πλουτοκρατία εδραιώνουν το «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών δεν είναι παρά ο δρόμος για την είσοδο των επιχειρηματικών κεφαλαίων, ντόπιων και ξένων, σε αυτούς τους καίριους τομείς και ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους είτε θα χρυσοπληρώνουν, είτε θα αποκλειστούν από κάθε πρόσβαση.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο επιχειρούν να καταργήσουν όλες τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοι που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα, θα βρεθούν στο δρόμο.
Συνάδελφοι καμία αναμονή! Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες.
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο προωθείται η Απελευθέρωση των απολύσεων, η Μείωση των αποζημιώσεων, ο Μηχανισμός που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, τα Προγράμματα φτώχιας των 350 ευρώ, το Λοκ άουτ, το Κλείσιμο νοσοκομείων, οι Μειώσεις των συντάξεων, το Κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, οι νέες μειώσεις μισθών, η Αλλαγή του τρόπου που θα αποφασίζονται οι απεργίες (δηλαδή νέο άρθρο 4) κλπ.
Είναι καθαρό! Οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα, οι νόμοι τους υπηρετούν τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς. Αυτοί κερδίζουν από την κυβερνητική πολιτική, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, ενισχύοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη τόσο στους κυβερνητικούς εκβιασμούς, όσο και στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι οι «θυσίες πιάνουν τόπο και φτάνουν στο τέλος».
Να αξιοποιήσουν την πείρα τους! Να αποκρούσουν την κοροϊδία ότι τάχα μια άλλη κυβέρνηση, εντός των τειχών της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, θα καταφέρει να μας ανακουφίσει από τα δεινά που μας συσσωρεύουν.
Μπες Μπροστά. Οργάνωσε τον αγώνα παντού. Άπλωσε χέρι ταξικής αλληλεγγύης στον άνεργο, στον απολυμένο, στο νέο που τον καλούν να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Ξετίναξε τη βδέλλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Βοήθα να ανασυνταχτεί το εργατικό κίνημα! Οργανώσου στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΦΤΙΑΞΕ ΤΩΡΑ Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς.
Πάρε μέρος στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ τη Δευτέρα 8 Ιούλη στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00 ενάντια στις απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Απαίτησε:
• Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
• Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
• Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
• Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
• Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το άρθρο 32 παράγραφος 2 του καταστατικού μας που έχει εγκριθεί με την 4174/11 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 8/7/11, στην απεργία μπορεί να λάβει μέρος το σύνολο των εργαζομένων στους α΄ και β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, μελών και μη μελών του Συνδικάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου