ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΡΙΤΣΑ



ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ   15 – 04 – 2011
Φίλες και φίλοι,    
Η  απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14-04, που αφορούσε την τελική δικαίωση των Συμβασιούχων σε Οργανισμό του Δημοσίου, είναι πραγματικά ΣΤΑΘΜΟΣ για την εργασιακή τους εξέλιξη, σε  Πανελλαδικό επίπεδο και σε όλους τους Οργανισμούς  και φυσικά στους Ο.Τ.Α.
Οι συμβασιούχοι του Δήμου Μαρκοπούλου συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Πέμπτης έξω από τον Άρειο Πάγο μαζί με εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα.
Η Διοίκηση του Δήμου ήταν δίπλα τους, ήταν μαζί τους και εκεί, στην άχαρη αναμονή, για την απόφαση!
Όλοι ξέρουμε πως οι συμβασιούχοι του Δήμου Μαρκοπούλου είναι η ατμομηχανή του Οργανισμού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η εργασιακή τους προσφορά σε όλες τις υπηρεσίες, είναι πραγματικά σημαντική και απαραίτητη.
Οι καθημερινά αυξανόμενες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου μας, δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν χωρίς την εργασιακή παρουσία των συμβασιούχων.
Οι μέχρι τώρα Διοικήσεις του Δήμου, αλλά πολύ περισσότερο αυτή της τελευταίας 8ετίας, προτιμούσαν να έχουν σε ομηρία τους εργαζομένους και να παίζουν στην πλάτη τους μικροπολιτικά και όχι μόνο…. παιχνίδια. Δήλωναν δημόσια, δίπλα τους, αλλά πίσω από την πλάτη τους, τους εκμεταλλεύονταν.
Εκμεταλλεύονταν  τα δίκαια τους, τις πολλές Δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωναν σε διάφορα θέματα, την ανάγκη τους για εργασία και τους έπειθαν ότι η μεγαλύτερη βοήθεια στον αγώνα τους, ήταν η  ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  από τις Δικαστικές διεκδικήσεις τους!.
Φίλες και φίλοι,
Δηλώναμε  προεκλογικά την συμπαράσταση μας στους συμβασιούχους του Δήμου, το κάναμε πράξη  και ως Διοίκηση, διαψεύδοντας όλους αυτούς που έλεγαν το αντίθετο, τους παρείχαμε κάθε βοήθεια για την σύσταση του σωματείου τους, ήρθαμε σε επαφή με γνωστό εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο για να αναλάβει, όπως και έγινε, την εκπροσώπηση τους, δημιουργήσαμε εργασιακό αρχείο για τον κάθε ένα εργαζόμενο ξεχωριστά μέσα στις υπηρεσίες του Δήμου, αναγνωρίσαμε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ότι ΟΛΟΙ τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα είμαστε τέλος, παρόν με Δικηγόρο σε κάθε δικαστικό τους αγώνα, για να πιστοποιήσουμε το αυτονόητο, ότι είναι όλοι τους απαραίτητοι!.
Η ανάγκη και το δικαίωμα, στην εργασία, δεν έχει πολιτικά χρώματα, δεν δίδετε μόνο στους υποστηρικτές και τους αυλικούς της κάθε Διοίκησης αλλά σε όλους τους εργαζόμενους με ξεκάθαρο τρόπο, διαφανείς διαδικασίες, και πάνω από όλα ειλικρίνεια και σεβασμό.
Τέλος σε αυτούς που τώρα θα θελήσουν να χτυπήσουν την πλάτη των εργαζομένων, και θα δηλώνουν ότι χαίρονται για την απόφαση και θα είναι δίπλα τους, αλλά όταν έπρεπε ήταν απέναντι τους, έχω να πω ότι ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση και δυστυχώς για αυτούς τελευταίοι!!!
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των συμβασιούχων, και θα συμμετέχει ενεργά και υπέρ τους, σε κάθε δικαστικό αγώνα μέχρι και την τελική τους δικαίωση, χωρίς αυτό να σημαίνει την εργασιακή χαλαρότητα, αλλά και την μη τήρηση των υποχρεώσεων των εργαζομένων απέναντι στον Οργανισμό.  
Με τιμή 
Χρήστος Νικ. Δρίτσας 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου