ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πορεία προς τη Βουλή των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.


Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι απεργοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νωρίτερα, περίπου στις 12:00, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και μέσω της Ομόνοιας και της Σταδίου κατευθύνθηκαν στη Βουλή.


Στη συνέχεια, αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο δύο κλούβες των ΜΑΤ τους έκοψαν την πορεία. Αρχικά, λοιπόν, σκέφτηκαν να κάνουν τον κύκλο μέσω της Πανεπιστημίου, της Ακαδημίας και της πλατείας Κολωνακίου, για να φτάσουν στο υπουργείο, όμως άλλαξαν γνώμη και κατευθύνθηκαν προς την Πανεπιστημίου, προφανώς για να επιστρέψουν στην πλατεία Καραϊσκάκη (13:40).

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, εκ των οποίων τα μισά είναι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΑ.ΜΕ.
Ένταση στο Κολωνάκι

Ένταση επικράτησε λίγο πριν από τις 14:00 στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, όταν η πορεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και να φτάσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, εμποδίστηκε όμως από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Στις 14:00 οι διαδηλωτές έφθασαν στην οδό Βαλαωρίτου και φώναξαν συνθήματα κατά του στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου, τον οποίο συνάντησαν σε κατάστημα της περιοχής, όπου απολάμβανε τον καφέ του με την παρέα του.



Οι διαδηλωτές 20 λεπτά μετά τις 14:00 επέστρεψαν στο Σύνταγμα, όπου οι μικροσυμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις συνεχίστηκαν, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάτι πολύ σοβαρό, παρά μόνο ότι κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Βουλής.Οι διαδηλωτές έφθασαν στο σημείο ανεβαίνοντας τη ράμπα που ξεκινά από την Αμαλίας και οι αστυνομικοί πρόλαβαν να τους σταματήσουν την τελευταία στιγμή.
Η κατάσταση στο σημείο εξομαλύνθηκε και οι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν γνωστά παιδικά τραγούδια, όπως το «Αχ, κουνελάκι».

Λίγη ώρα αργότερα όμως, ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης), ο κ. Παναγιώτης Βελέτζας τραυματίστηκε και τον μετέφεραν άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου αυτή την ώρα υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.
Για αρκετή ώρα παρέμειναν κλειστές οι οδοί Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 15:00, η συγκέντρωση των εργαζομένων ολοκληρώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό.

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ζητεί την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας από 30 σε 40 εβδομαδιαίως για το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών και βρεφικών σταθμών και στο υπόλοιπο προσωπικό του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. από 37,5 σε 40 ώρες.

Με την 24ωρη απεργία, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αντιδρά και στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των δήμων σε άλλους Ο.Τ.Α. ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου.
Παράλληλα, ζητεί να αποσυρθεί και η διάταξη που αφορά στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των Ο.Τ.Α. με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής - μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου