ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Στη διαδήλωση μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 3.900 άτομα. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 18.00 μέχρι 23.30 το βράδυ.

Παρόμοιες διαδηλώσεις όμως έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις.
Μάλλον το κίνημα που δημιουργήθηκε στην Ισπανία, το «15-Μ», συσπειρώνοντας τον κόσμο μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, να βγει στους δρόμους και ενώνοντας τις φωνές του να διαμαρτυρηθεί κατά των σκλήρων μέτρων λιτότητας, αποτέλεσε έμπνευση και για τους Έλληνες.

«Η λέξη ´Αγανακτισμένοι´ δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.

«Όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης,το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.» προσθέτει η ομάδα.

Στη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 2.435, 2997 άτομα μπορεί να παραστούν ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμα 135.795 άτομα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Για τη συμπρωτεύουσα έχει δημιουργηθεί ομάδα με τίτλο «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν περίπου 8.896 άτομα, 3.274 μπορεί να πάνε και 75.105 δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Ενώ για την Πάτρα στην ομάδα «Patras Greek Revolution» έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 2.629 διαδηλωτές.

από το http://www.madata.gr/epikairotita/social/107946.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου