ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ασφάλειας ενόψει καλοκαιριού (και όχι μόνο), πληροφορηθήκαμε την ίδρυση της ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ. Το Σωματείο μας χαιρετίζει τον ανθρωπιστικό σκοπό αυτής της Ομάδας και νιώθει ήδη πολύ κοντά στα μέλη της, αφού ένα από αυτά είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου μας Χρήστος Χουχουλής, ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει καθήκοντα ειδικού γραμματέα.


Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα πλέον το Μαρκόπουλο. Σκοπός της είναι η εθελοντική προσφορά , βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές (π.χ. σεισμοί, εκτεταμένες πλημμύρες, θεομηνίες, δασοπυροσβέσεις κ.ά.), η έρευνα και διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων.


Η έδρα του τμήματος είναι στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου και διαθέτει άρτια συνεργασία με το Δήμο που το στεγάζει. Το τμήμα, εκτός από τους εθελοντές του, έχει συνεργασία με επαγγελματίες διασώστες οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, και πλούσιο βιογραφικό αποστολών και εκπαιδεύσεων και προέρχονται από την αεροπορία (Κ.Ο.Μ.Α.Κ), την πυροσβεστική (Ε.Μ.Α.Κ.) καθώς και με πολλούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, το ΕΚΑΒ, καταδυτικά κέντρα ,αλλά και με εθελοντικές ομάδες όπως Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), ιατροί χωρίς σύνορα, ραδιοερασιτέχνες κ.α. οι οποίοι σαν μέλη/φίλοι του σωματείου ή εξωτερικοί συνεργάτες εκπαιδεύουν τους εθελοντές αφιλοκερδώς.

Τα μέλη των Επιλέκτων εκπαιδεύονται συνεχώς στις Πρώτες Βοήθειες , στον απεγκλωβισμό ατόμων από ερείπια και αντιμετώπιση πάσης φύσεως καταστροφών, δασοπυρόσβεση, τηλεπικοινωνίες, ορεινή διάσωση, διάσωση σε υγρό στοιχείο κ.ά. Ενώ ήδη έχει λάβει μέρος σε εκπαιδεύσεις – εικονικές διασώσεις - τις οποίες συνδιοργάνωσε με άλλες εθελοντικές ομάδες έχοντας πάντα την βοήθεια των εκπαιδευτών της.

Η Επίλεκτη Ομάδα συνεργάζεται με όλους τους κρατικούς και μη φορείς όπως οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ , η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πυροσβεστική, ο ΟΑΣΠ και με άλλες εθελοντικές οργανώσεις εντός συνόρων, ενώ σε αποστολές στο εξωτερικό στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες διασωστικές οργανώσεις άλλων χωρών.

Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ έχει ως σκοπό την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών και της φύσης, η διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ειδικότερα:
- Η αντιμετώπιση κρίσεων, είτε ανθρωπογενών (πόλεμοι), είτε συνεπεία φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.
- Η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ατυχημάτων ή ασθενειών. Η οργάνωση και εκπαίδευση των πολιτών, καθώς, επίσης, και η λήψη μέτρων για την πρόληψη όλων των ανωτέρω δυσάρεστων καταστάσεων.
- Η εφαρμογή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος (πυροπροστασία, καθαριότητα κλπ), που έχει άμεση σχέση με την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
- Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που έχουν ειδικές ανάγκες και των ευπαθών ομάδων πολιτών.
- Η εν γένει επιμόρφωση, αθλητική και πολιτιστική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της και σε ανθρώπινο δυναμικό εταιρειών για παροχές πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης καταστροφών (σεισμούς ) στους χώρους εργασίας .

Όλοι μπορούν να προσφέρουν!!! Σωστός εθελοντής και χρήσιμος εθελοντής είναι ο εκπαιδευμένος εθελοντής!!!



Τα μέλη της εκπαιδεύονται σε:
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Υγρό στοιχείο (βαθιές καταδύσεις - διασώσεις)
Ορεινή διάσωση
Πρώτες βοήθειες
Μετεωρολογία
Τηλεπικοινωνίες
Αεροδιάσωση
Πυρόσβεση



Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής:
Πρόεδρος Ομάδας: Παύλος Μπάρδης, τηλ. 6972 701 673
Ειδικός γραμματέας: Χρήστος Χουχουλής, τηλ. 6934 633 143

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου