ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Καλούν όλο τον Ελληνικό λαό σε γενικό ξεσηκωμό

Αθήνα, 6 Iουνίου 2011 Αριθμ. Πρωτ.: 612

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Ομοσπονδιών του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με στόχο την οργάνωση της αντίστασης των εργα- ζομένων απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και της κυβέρνησης για να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα στη Βουλή.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις χαιρετίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία που συμμετέχουν καθημερινά στο κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών που κατακλύζουν τις πλατείες και ενώνουν τη φωνή τους μαζί τους.
Οι εργαζόμενοι αποτελούν οργανικό κομμάτι αυτού του κινήματος, γιατί είναι οι πρώτοι που πλήτ- τονται απ’ τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου και με την ορμητική-μαζική συμμετοχή τους σ’ αυτές τις διαδικασίες μπορούν να δώσουν διέξοδο σε όφελος του λαού και της νεολαίας.
Οι εργαζόμενοι δεν δημιούργησαν το χρέος και δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι ίδιοι. Δεν θα δεχτούν την εκποίηση των δικαιωμάτων τους και της περιουσίας της χώρας μας, σε όφελος των διε- θνών τοκογλύφων-δανειστών μας.

Καλούν όλο τον Ελληνικό λαό σε γενικό ξεσηκωμό για να αποτραπεί το γενικό ξεπούλημα της χώρας μας, που προβλέπεται με το νέο μνημόνιο που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν:
1. Να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία των Δ.Ε.Κ.Ο. την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 και στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ίδια μέρα και την μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που ορ- γανώνονται απ’ τα συνδικάτα.
2. Καλούν τις κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Γενική Απεργία με την κατάθεση του μνη- μονίου στη Βουλή, με μαζικό μπλοκάρισμα της Βουλής και την κατάληψη Δημοσίων κτηρίων, όσο χρειαστεί για να αποτραπεί η διαδικασία ψήφισης αυτού του επαίσχυντου νομοσχεδίου.
3. Καλούν τα σωματεία σε συνεργασία και με άλλους φορείς στην κατάληψη όλων των κεντρικών Δημαρχείων, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα αντίστασης και συζήτησης και σημεία εξόρμησης για αποκλεισμούς άλλων Δημοσίων κτηρίων, την ενίσχυση πρωτοβουλιών για ελεύθερη-δωρεάν πρόσβαση στα Νοσοκομεία, σε συνεργασία με το κίνημα των Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά και αφετηρίες ενίσχυσης της οργανωμένης συμμετοχής στο κίνημα των πλατειών.
4. Τη διοργάνωση μαζικής μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο των πόλεων και στο κλείσιμο των Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και της Θεσσαλονίκης.

Το νέο μνημόνιο δεν θα περάσει. – Η πολιτική της κυβέρνησης θα ανατραπεί.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΚΑΡΟΛΟΥ 24 I 104 37 I ΑΘΗΝΑ I ΤΗΛ.: 210 5229512 I FAX: 210 5247633 http://www.poeota.gr I e-mail: info@poeota.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου