ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011


Ανακοίνωση εργαζομένων δήμου Παιανίας

Εκδήλωση-κινητοποίηση την Τετάρτη 28/09/2011 στην κεντρική πλατεία της Παιανίας

Ανακοίνωση εργαζομένων δήμου Παιανίας
Ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου στη βουλή παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, η επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας δεν έχει τέλος. Έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων.
Δίνουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια. Όλοι και όλες έχουμε πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.
Ενάμιση χρόνο μετά και παρά την σωρεία μέτρων που έχουν πάρει , το αποτέλεσμα είναι :
Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να αποτελούν καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών και από τις καλπάζουσες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης, αλλά και από τα νέα φοροχαράτσια και την ασυδοσία των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων.
Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας. Ξεκίνησε το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωφελών επιχειρήσεων και όλου του πλούτου της χώρας. Οι πρώτες συνέπειες ορατές: μαθητές χωρίς βιβλία, βρέφη χωρίς παιδικούς σταθμούς, παιδικοί σταθμοί χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, γονείς με τον φόβο της απόλυσης(εάν δουλεύουν) ή εγκλωβισμένοι στο αδιέξοδο της ανεργίας, συνταξιούχοι κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση προχωρά σήμερα στην επιβολή κεφαλικού φόρου και σε χαράτσι στις κατοικίες, επιχειρώντας να εφαρμόσει την φοροεπιδρομή επικαλούμενη «τα άδεια ταμεία» δείγμα και αυτό μιας πολιτικής ολότελα χρεοκοπημένης και σε πλήρη κατάρρευση!
Αδέλφια, γονείς, γείτονες, συνάδελφοι!
Εσείς μας ξέρετε. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας αυτής όπως ο κάθε ένας από εσάς. Δεν διεκδικούμε κάποια προνομιακή μεταχείριση, δεν είμαστε συντεχνία, δεν ενδιαφερόμαστε για καριέρες, δεν νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας όπως θέλουν να πείσουν όλη την κοινωνία τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Αγωνιζόμαστε για να μπορεί η νεολαία είτε έχει σπουδάσει, είτε όχι, να ζει με αξιοπρέπεια από μια δουλειά.
Αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, στην παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλιση, γιατί είναι δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού και όχι εμπορεύματα.
Αγωνιζόμαστε για να μην αμείβονται οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, να μην απολύονται, για να μας επιστρέψουν όλα όσα μας κλέβουν οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά, οι επιχειρηματίες όλα αυτά τα χρόνια.
Αγωνιζόμαστε γιατί είναι αδιανόητο σ' αυτή την εποχή των τεράστιων δυνατοτήτων και τις ανάπτυξης των παραγωγικών μέσων να μην μπορούμε να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς, να ζούμε μες τη μιζέρια, να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που δεν έχουν στέγη και τροφή, που ψάχνουν καθημερινά τα σκουπίδια ή περιμένουν ώρες στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαί.
Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η γενική συνέλευση εργαζομένων Δήμου Παιανίας ώστε η σπίθα της ανυπακοής να γίνει φλόγα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής.
Την Τετάρτη 28-9-2011 και ώρα 8.30μ.μ. καίμε τα φόρο - χαράτσια της κυβέρνησης στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Παιανίας.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως σχεδιάζουν, δεν θα υποταχθούμε σε αυτό το απάνθρωπο μέλλον που έχουν ετοιμάσει για μας και τα παιδιά μας, δεν θα υποχωρήσουμε.


από το: www.exanatolis.gr/summary.asp?catid=4018&subid=2&pubid=10634

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου