ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Προς:
Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσκλητήριο ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που προγραμμάτισε για να αντιπαλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις αδιέξοδες ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, πολιτικές που συνθλίβουν τους πολλούς και τους αδύνατος ενώ ενισχύουν και ευνοούν τους λίγους, τους ισχυρούς και τους προνομιούχους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ανατρέψουμε την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που προκαλεί κοινωνικές ανισότητες, φτώχεια, ανεργία, διεύρυνση της ύφεσης.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά τις οριζόντιες περικοπές, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, την επιβολή πρόσθετων αναδρομικών κρατήσεοιν κ.λ.π. δέχονται την «τελική επίθεση» της κυβέρνησης, που προωθεί ένα πολύπλοκο σχέδιο μαζικών απολύσεων, μέσω της εργασιακής εφεδρείας, περικοπής των μισθών, μέσω του «νέου μισθολογίου - φτωχολογίου» και απαξίωσης των Δημοσίων κοινωνικών αγαθών, μέσω συγχωνεύσεων και κατάργησης οργανισμών, στο όνομα της μείωσης των δαπανών.

Η επέκταση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και στους Ο.Τ.Α. αποκαλύπτει τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης και ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσει την επίθεση της με την θεσμοθέτηση του «νέου μισθολογίου - φτωχολογίου» που οι περικοπές θα κυμανθούν πιθανότατα από 35% έως 45% φτάνοντας όλους τους εργαζόμενους στα όρια της απελπισίας σε συνδυασμό με το νέο «χαράτσι» με την επιβολή τέλους στην ακίνητη περιουσία, αναδεικνύοντας την πλήρη χρεοκοπίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να εντείνουμε τους αγώνες για να αποτρέψουμε τις νέες κοινωνικά καταστροφικές επιλογές, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα που αποφασίστηκαν ώστε ΕΝΩΤΙΚΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ να δώσουμε τη δική μας απάντηση.
Για να έχουν την επιτυχία οι κινητοποιήσεις, πρέπει να έχει τη συμμετοχή και ενεργοποίηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Αναλυτικά είναι:

1.    Προγραμματίζονται ΑΜΕΣΑ την ερχόμενη εβδομάδα (19-23/9 2011) σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ  και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ    με    στόχο    την    καθολική    συμμετοχή    ΟΛΩΝ    των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις του κλάδου.
2.    Συντονισμός των Ομοσπονδιών στο χώρο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση   (Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α.   και   Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.)   για   την   από   κοινού συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στις μορφές δράσης και κινητοποίησης.
3.   Την ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 12.00 το μεσημέρι συγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και συνδικαλιστικών στελεχών των Συλλόγων - Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και εργαζομένων που έχει τελειώσει η βάρδια τους ή εργαζόμενοι   σε   άλλες   βάρδιες.   Η   επιλογή   του   χώρου   είναι   συμβολική (απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών   (Πλατεία   Συντάγματος)   όπου   θα   υπάρχει    κάψιμο   των ειδοποιητηρίων για τον έκτακτο κεφαλικό φόρο.
4.    Την    ΠΕΜΠΤΗ    22    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ    2011    πραγματοποίηση    4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.30 π.μ. μέχρι 3.30 μ.μ. για να διαμαρτυρηθούμε μαζί με τους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα, για την πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει την Παιδεία (Βιβλία, Ελλείψεις   διδακτικού   προσωπικού,   αύξηση    δαπανών)    και   επιβαρύνει οικονομικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Ι Ιλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) και με πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο συλλαλητήριο στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στις υπόλοιπες πόλεις συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι
φοιτητές και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.
5.   Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24 και 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΑΠΕΧΟΥΜΕ από   κάθε   υπερωριακή   εργασία   με   στόχο   να   μην   λειτουργήσει   καμία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ διαμαρτυρόμενοι και για τις περικοπές που γίνονται όπου    εργαζόμενοι        απασχολούνται    Κυριακές    και    αργίες    χωρίς    να πληρώνονται.
6.    Την παρέμβαση  μας στα Δημοτικά Συμβούλια των  Δήμων αλλά  και τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων για να μην εφαρμοσθεί σε καμία υπηρεσία των Ο.Τ.Α. η αύξηση του ωραρίου εργασίας (από 30 σε 40 και από 37,5 σε 40).
7.    Την συμμετοχή μας στις συλλογικές κινήσεις φορέων και συνδικάτων, για τη μη πληρωμή των εκτάκτων εισφορών (κεφαλικός φόρος και εισφορά ακινήτων) που τσεκουρώνει το εισόδημα μας.
8.    Την οργάνωση αγωνιστικών παρεμβάσεων με στόχο την ανάδειξη συνολικά της   αντίδραση   μας   στις   πολιτικές   της   κυβέρνησης   και   της   τρόικας (μηχανοκίνητες πορείες, ακτιβίστικες παρεμβάσεις τις ημέρες παρουσίας της τρόικας στα διάφορα Υπουργεία κ.λ.π.). Η ενημέρωση των Συλλόγων-Μελών θα γίνεται την προηγούμενη ημέρα καθώς επιδιώκεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.
9.    Οργανώνουμε τις παρεμβάσεις μας παντού και ιδιαίτερα όπου θα γίνεται προσπάθεια   από   Δημοτικά   Συμβούλια   να   προχωρήσουν   σε   εκχώρηση οποιασδήποτε αρμοδιότητας σε ιδιώτες με στόχο το μπλοκάρισμα της λήψης απόφασης.
10. Συγχρόνως     προγραμματίζονται     οι     κινητοποιήσεις     και     αγωνιστικές παρεμβάσεις για την εβδομάδα (26 έως 30/9/2011) σε συνδυασμό με την ημερομηνία κατάθεση του μισθολογίου στη Βουλή για ψήφιση. Αποκορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων (καταλήψεις, αποχή κ,λ.π.) θα είναι η πραγματοποίηση 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ όχι μόνο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά συνολικά στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
11. Οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μπορούν το πιο πάνω πρόγραμμα να το εμπλουτίσουν   με   τοπικές   αγωνιστικές   παρεμβάσεις   με   προοπτική   το συντονισμό τόσο των υπολοίπων συνδικαλιστικοί οργανώσεων αλλά και των κοινωνικών φορέων με στόχο τη συνολική κινητοποίηση ΟΛΩΝ μας για την ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Κύρια αιχμή στη δράση μας αυτό το διάστημα είναι :
Α. Ανατροπή των μεθοδεύσεων τους για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω του νέου μισθολογίου.
Β. Υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. και ανατροπή κάθε σχεδιασμού για ένταξη των Ο.Τ.Α. στην εργασιακή εφεδρεία.
Γ. Τακτοποίηση όλων των εκτάκτων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες.
Δ. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων σε Τ.Π.Δ. και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων τους. Πάγωμα πληρωμής των δόσεων σε όσους αντιμετωπίζουν βεβαιωμένο οικονομικό πρόβλημα, χωρίς επιβάρυνση.
Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας φοβάται την συλλογική αντίδραση και τον ενωτικό αγώνα. Η επίθεση εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων και των θεσμικών τους οργανώσεων είναι στοχευμένη, μεθοδευμένη, υποκινούμενη και αποσκοπεί στην κάμψη του φρονήματος κάθε θύλακα αντίστασης. Γι' αυτό χωρίς την καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων και την συμπαράσταση των υπολοίπων κοινωνικών τάξεων η κυβέρνηση και η τρόικα θα προσπαθήσουν να μας εξαφανίσουν και να αλλοτριώσουν την πατρίδα μας.
Σήμερα καλούμαστε από τις εξελίξεις και τα γεγονότα να ξεπεράσουμε τις μικροκομματικές αντιλήψεις και να δώσουμε ΕΛΠΙΔΑ όχι μόνο στη σημερινή γενιά αλλά και στην επόμενη γενιά.

Αγωνιζόμαστε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας... διεκδικούμε την ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία... για αυτό βροντοφωνάζουμε...

Ή ΕΜΕΙΣΉ ΑΥΤΟΙ…ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ !!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

             Ο Πρόεδρος                                                          Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
      Θέμης Μπαλασόπουλος                                                      Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου