ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΚατάληψη του Δημαρχείου Μαρκοπούλου πραγματοποίησαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, οι εργαζόμενοι του Δήμου, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό κάλεσμα για κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε απόγνωση, την οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Η παρουσία ΟΛΩΝ των συναδέλφων, η οποία αποτελεί και έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες συνέχισης και επιτυχίας του αγώνα μας, ήταν μαζικότερη από κάθε άλλη αντίστοιχη δράση στο παρελθόν. 

Οι εποχές του ατομικού συμφέροντος, της μικροπολιτικής τακτικής και "να τα'χουμε καλά με όλους", έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όποιος δεν θέλει να το καταλάβει, όσο "ασφαλής" και αν νιώθει μέσα στο "γυάλινο" μικρόσκοσμό του, πολύ σύντομα θα μετράει μόνο συντρίμια.

Η λέλαπα που ξεκίνησε με το μνημόνιο, δεν θα σταματήσει μέχρι να εξαθλιώσει κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μαθητή, μετατρέποντάς ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ σε σύγχρονους σκλάβους!

Όποιος θεωρεί ότι κινδυνολογούμε ή υπερβάλουμε, ας αναρωτηθεί μόνο, πως άλλαξαν ΟΛΑ όσα θεωρούσε δεδομένα σε 18 μόλις μήνες ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και αν μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσα ακόμα θα αλλάξουν σε άλλους τόσους. Το λεγόμενο άλλωστε και "ελληνικό πείραμα" ή "ελληνική υπόθεση", δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Το "έργο" έχει ξαναπαιχτεί στην Αργεντινή, το Εκουαδόρ και σε δεκάδες άλλες πατρίδες σαν τη δική μας. Τα αποτελέσματα ήταν εφάμιλα ΠΟΛΕΜΟΥ. Δεν το λέμε εμείς, ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης το είπε δημόσια, στην προχθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου του, όταν προσπαθούσε να μας πείσει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε στα άδικα, αλλά αναγκαία μέτρα, γιατί αλλιώς θα έχουμε στη χώρα μας ίδιες συνέπειες, με αυτές ενός πολέμου.  

Σε αυτό τον "πόλεμο", η κοινή μας στάση και αντίδραση, στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, βασικά εργατικά δικαιώματα, το δημόσιο σύστημα υγείας και η κοινωνική πρόνοια, η παιδεία, με στόχο να παραδοθούν όλα στην αρένα των ελληνικών και διεθνών μεγαλοεπιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων, κρίνει πλέον την επιβίωσή μας!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους για τη συμπαράστασή και δυναμική παρουσία τους στην Κατάληψη του Δημαρχείου και να τους υπενθυμίσουμε, ότι ο κοινός Αγώνας είναι αυτός που μας ενώνει!


το Σωματείο Συμβασιούχων Δήμου Μαρκοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου