ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΙΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ!

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2011 Αριθμ. Πρωτ.: 1182


Προς:

Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και αφού έλαβε υπόψη:


1. Τις διαθέσεις του κλάδου όπως αυτές εκφράστηκαν με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας είτε εγγράφως στα γραφεία της Ομοσπονδίας, είτε στην συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα .

2. Την ρητή δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών πως με την έναρξη της συλλογής των απορριμμάτων από τους εργαζόμενους των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων θα αρθεί άμεσα η πολιτική επιστράτευση καθώς και ότι θα σταματήσουν να κυκλοφορούν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και θα αποσυρθούν τα Μ.Α.Τ. από το Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.


Αποφάσισε:

α. Τη μη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

β. Την διεύρυνση του μετώπου συνεργασίας και κοινής δράσης με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και όχι μόνο, προκειμένου να εκφραστεί και να κλιμακωθεί η συνολική κοινωνική αντίδραση της κοινωνίας στην σκληρή ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

γ. Καλεί την Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να συντονίσουν και να κλιμακώσουν την δράση τους προκειμένου να βρει διέξοδο έκφρασης το όλο και μεγαλύτερο αίσθημα αγανάκτησης του απλού εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου απέναντι σε αυτή την πολιτική που του στερεί την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.δ. Με την άρση της πολιτικής επιστράτευσης, καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει το κλάδο, να δώσει όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να παραδώσει στους Δημότες το συντομότερο δυνατό, αυτό που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο... ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

Με ρητή δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Καστανίδη αμέσως μετά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και που επικεντρώνονται στην ακύρωση κάθε απόλυσης εργαζομένου μέσω της εργασιακής εφεδρείας καθώς και η διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Ο κλάδος μετά από πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις στέκεται όρθιος, δυνατός, αξιοπρεπής, ενωμένος απέναντι στον κοινό εχθρό της βίαιης, αντεργατικής πολιτικής που εξαθλιώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα.


ΔΩΣΑΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ... ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ.

Συνεχίζουμε ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μια απόλυση στους Ο.Τ.Α. από την εφαρμογή της εφεδρείας, να ανατραπεί κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων και της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων και να διασφαλίσουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Ο Πρόεδρος                         Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου